Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

«Λ» φαίνεται τίποτα να μην είναι τυχαίο !?

 Λέλεγας – Λακεδαίμων – Λακωνία – Λεωνίδας

 


Μελετώντας το σύμφωνο της Ελληνικής αλφαβήτου μπορούμε να διαπιστώσουμε, ότι είναι το 7ο (έβδομο) κατά σειρά σύμφωνο , όπου δηλώνει ως γνωστό έναν ΙΕΡΟ αριθμό, με πρώτη ανάγνωση.

Σχηματικά το «Λ» θυμίζει την διάταξη της φάλαγγας του Λεωνίδα που έπαιρναν οι 300 κατά την στιγμή της μάχης !
Είναι το σύμβολο που δεσπόζει στις ασπίδες των πολεμιστών των Σπαρτιατών και φυσικά δεν μπορούσε να αποκαλύπτει την πολεμική τους τακτική.. 
Οι πρώτοι κάτοικοι της Λακωνίας αναφέρονταν ως Λέλεγες, από τον πρώτο βασιλέα τους Λέλεγα !

Αν αναλύσουμε την ονομασία του γράμματος «Λ» Λάμδα δούμε, ότι η λέξη «ΛΑ+Μ+ΔΑ» μας οδηγεί στο συμπέρασμα που σημαίνει,  την σύνδεση το επουράνιο με το γήινο !

Η συλλαβή  «ΛΑ» κατά την αρχαιότητα σημαίνει το  ε π ο υ ρ ά ν ι ο   π ν ε ύ μ α  και
η συλλαβή «ΔΑ» σημαίνει  Γ η 
δηλαδή το  γ ή ι ν ο. Το ενδιάμεσο γράμμα «Μ» σημαίνει την  μ ί ξ η.


Συμπερασματικά καταλαβαίνουμε, ότι το  «λάμδα» δεν είναι ένα τυχαίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, αλλά συμβολίζει την ένωση μεταξύ  ο υ ρ α ν ο ύ  και   γ η ς, δηλώνοντας μια ιδιαίτερη δύναμη που περικλείει η ίδια η λέξη, το ίδιο το γράμμα !

Στην εξέλιξη της γλώσσας το «ΛΑ» σήμαινε λίθος – πέτρα, λίθος εξ ουρανού !
Ως γνωστό ο πλανήτης μας δέχεται πλήθος ουράνιων σωματιδίων, σε διάφορα μεγέθη, που διαγράφουν μια πορεία στο διάστημα και μετά πέφτουν στην γη.
Έτσι μπορούμε να συνδέσουμε το όνομα που έδωσε ο  Χ ρ ι σ τ ό ς  στον πρώτο του μαθητή, τον Σίμωνα, που τον μετονόμασε  Π έ τ ρ ο, 
λέγοντας, ότι «σε αυτόν τον λίθο θα οικοδομήσω την εκκλησία μου»

Οι αρχαίοι πολιτισμοί  των Αιγυπτίων, Ίνκας , Ιαπώνων  κλ.. κατασκεύαζαν ιερά μνημεία τύπου «Λ» συμβολίζοντας την επίδραση και επικοινωνία του ουρανού στην Γη !    

Ακόμη και στη Μουσική 
η έννοια του γράμματος  «Λ» στην νότα «ΛΑ»,  μας αποδίδει την χαρά και την ευτυχία της ζωής.

Έτσι λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να αποδοθεί στην τύχη του γράμματος «Λ» και της ιστορίας του με την φυλή των Λακεδαιμονίων !

 

Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος