Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εορτή των Αρχαγγέλων και της Πολεμικής Αεροπορίας !




Η εορτή αυτή έχει ιδιαίτερη θέση και σημασία για την Χριστιανοσύνη και τους πιστούς της !
Ο Θεός και Δημιουργός του σύμπαντος εκτός από τον ορατό και υλικό κόσμο, δημιούργησε και τον άυλο, τον αρατό Αγγελικό κόσμο, όπως διατυπώνεται στο ¨Πιστεύω¨ ως Ποιητής ¨Ορατών τε πάντων και Αοράτων¨


Κατ’ αρχάς δημιούργησε 10 Τάγματα Αγγέλων με Τριαδική σημειολογία που είναι ασώματοι, άυλοι και Υμνούν τον Θεό ακατάπαυστα !
Στην 1η τριάδα ανήκουν τα Σεραφείμ, τα Χερουβίμ και οι Θρόνοι
Στην 2η τριάδα  ανήκουν οι Κυριότητες, οι Δυνάμεις και οι Εξουσίες
Στην 3η τριάδα ανήκουν οι Αρχές, οι Αρχάγγελοι και οι Άγγελοι

Στο 10ο Τάγμα αγγέλων επικεφαλής του είναι ο Εωσφόρος, ο οποίος υπερηφανευθεί του Θεού και Δημιουργού του θέλοντας να θέσει εαυτό όμοιο μ’ Εκείνον και γι’ αυτό εξέπεσε σαν αστραπή από το αξίωμα στα καταχθόνια από την αλαζονεία και την έπαρση κι έγινε πολέμιος του Θεού και της Σωτηρίας των ανθρώπων.  

- Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν ο πρώτος ανάμεσα στα Τάγματα των Αγγέλων που του δόθηκε η Χάρις του Θεού κι έδειξε μεγάλη κηδεμονία για την Σωτηρία των ανθρώπων και τις βουλές του Υψίστου Θεού συγκεντρώνοντας τους χορούς των Αγγέλων και φώναξε το ¨Πρόσχωμεν ¨ δηλαδή ¨ας Προσέξουμε να μην πέσουμε από το Φως στο σκοτάδι ¨   

Γιατί γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ

- Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των Αγγελικών τάξεων κι όχι την μνήμη Τους από την στιγμή που δεν υπήρξε η κοίμηση Των.
- Κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο 1ος  μήνας του χρόνου ήταν ο Μάρτιος και ο Νοέμβριος ήταν 9ος, εξ ου και το όνομά του από τα λατινικά που σημαίνει ένατος.
Τα Τάγματα των Αγγέλων διακρίνονται σε 9α και η εορτή τοποθετήθηκε τον ένατο μήνα.

Οι Άγγελοι είναι αυτοί που θα συνοδεύουν τον Ιησού Χριστό κατά την Δευτέρα παρουσία για την Σωτηρία των ανθρώπων και κατά την ανατολή της 8ης ημέρας, τοποθετήθηκε την 8η ημέρα του 9ου μήνα.

Επίσης εορτάζεται κι ο Σταμάτης επειδή ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν εκείνος που σταμάτησε την αποστασία των Αγγέλων προς τον Εωσφόρο.  

Ονόματα που γιορτάζουν σήμερα
ΜΕΤΑΞΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΗΣ – ΣΤΑΜΑΤΙΑ -
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ – ΜΙΧΑΕΛΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ – ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ – ΜΑΤΙΝΑ – ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ – ΓΑΒΡΙΗΛ – ΓΑΒΡΙΕΛΑ – ΑΓΓΕΛΟΣ – ΡΑΦΑΗΛ



H Πολεμική 
Αεροπορία γιορτάζει και τιμά τον Προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα που διαρκεί τουλάχιστον επί τριημέρου.




Βίντεο Αφιερωμένα στην Πολεμική Αεροπορία : 

Ύμνος ¨Εδώ πετούν Αετοί ¨

Ουκ Ελάττω παραδώσω.. "Εν καιρώ Ειρήνης.. 2 φορές Ήρωες !


Μια πτήση από την Ελληνική Αεροπορία !